mandag 1. juni 2009

M

Eg har fundert litt på M medan eg har vore bortreist i helga, men kom plutseleg på at eg kunne ha slått saman M-innlegget med forrige innlegg her i bloggen min.

M – for merker og merkelappar – rett og slett.

merker

Og då får eg vise til veska mi i forrige innlegg. Som er eit lappeteppe av forskjellige merker frå klesplagg. Merkene er både gamle og nye. Dei gamle kan vekke minner om konfeksjonsfabrikkar som er vekke for lenge sidan. Eg har fleire merker frå gamle lokale fabrikkar her, det var ganske mange klesfabrikkar på Sunnmøre før i tida. På Konvall-fabrikken jobba fleire i slekta, og alle vi ungane hadde Konvall-underskjorter når vi var små…

merker2

Merkene på klesplagga kan bety mykje. Nokre gongar betaler ein nesten meir for merket enn for klesplagget…?  Vi hadde aldri noko særleg av dei dyrare merka i vårt hus. Den eine krokodilla her kom nok inn i huset som arvegods.

Men uansett så kan merka av og til vere små kunstverk. Og som de ser – kan det vere verdt å samle på dei.

 merker3

2009_05290041 

Fleire innlegg her.

abc

8 kommentarer:

 1. Du og du for et arbeid! Og så tøff som den veska ble!! Den må vel være verdt masse med alle de merkene, ikke det at jeg har mye greie på sånt da :) Skiller dårlig mellom hummer og kanari når det gjelder klesmerker!

  SvarSlett
 2. Genialt og kjempeflott!
  Er ikke disse merkelappene ganske så små da? Det må jo ha vært en enorm jobb å sy dette sammen. Imponerende!

  SvarSlett
 3. Kjempekul!
  Snakk om gjenbruk:-)

  SvarSlett
 4. Å - den som kunne være så kreativ! Den som kunne eid noe så unikt! Kjempetøff og fargerik. Og det var bloggen din også - fargerik og kreativ og fin å komme inn på en tirsdag i juni. Takk for titten.

  SvarSlett
 5. Så stilig veske det ble av de merkelappene!!!
  Jeg er imponert over kreativiteten din!

  SvarSlett
 6. Tuff väska!! Vilket jobb att sy den.

  SvarSlett

Takk for kommentaren, stikk gjerne innom igjen!
Thanks for commenting and welcome back!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails