Eg hadde ein del mandlar liggande igjen etter jul. Så no i påska fann eg ut at dei måtte brukast. Og då kan ein vel prøve seg litt på franske makroner, tenkte eg…
Eg skålda ein del av mandlane – faktisk så mange at eg måtte lage fleire porsjonar med makroner. Og då fekk eg prøvd meg på fleire variantar også. Ganske lurt…
Prøvde først ein sjokoladevariant med sjokoladeganashe-fyll. Oppskrifta fann eg i ei bok. Dei blei ikkje så fine å sjå til (sprakk på toppen), men smakte veldig godt.
Så laga eg ein pistasjvariant. Den oppskrifta fann eg her hos Heartshaped.
Til slutt vart det bringebærmakroner også. Nokre fekk sjokoladefyll, og resten fekk bringebærkrem.
(Jammen bra med storfamiliepåske slik at eg fekk hjelp med å bli kvitt dei også…)
NAM!!
I made macarons last week. Quite fun, and they turned out nice – if I may say so myself
Mmmmm, de så virkelig lekre ut.
SvarSlettKlem Tone
Dei ser no heilt proffe ut desse makronane dine, Solveig:)
SvarSlettSer skikkelig gode ut, nam nam!
Godt du fekk hjelp til til å verte kvitt dei - er farlig å ha så mange fristelsar liggjande:))
Dette ser godt ut du. Kunne tenkt meg en bit. Kanskje for å feire at du har tusen følgere. Så det nettopp, og da må jeg jo bare gratulere deg. Hipp hipp.
SvarSlettKlemz
Wow, 1000 følgarar! Det hadde eg ikkje oppdaga sjølv eingong... Bra eg tok meg ein makron før idag då, og feira litt uvitande på forskot :)
SlettDette så både fristende og lekkert ut :)
SvarSlettSolveig, bravo to you...not many people would even try to make macarons. Yours look fantastic, and I bet that they also tasted delicious.
SvarSlettxo
Å, så gode de ser ut, farlig gode.... :-) Ha en fin torsdag hos deg!
SvarSlettDe så jo helt sykt gode ut!:)
SvarSlettDesse såg utruleg gode ut Solveig, flink du er!
SvarSlett